top of page

Kako smo nastali?


Medicinska škola "7. аpril" u Novom Sadu se priključila kampanji za medijsku pismenost mladih "Ako imaš šta da kažeš reci!". Ova kampanja je deo projekta Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije “Jačanje medijskih sloboda” i podržana je od strane Delegacije Evropske unije.

Šesnaest učenika odeljenja LT2, generacije '99: Marija Pinjić Dušan Slankamenac, Jasmina Naerac, Višnja Škoro, Sara Kokoruš, Danka Bojanić, Gordana Milojković, David Šanta, Gabrijela Pacal, Sonja Kovačević, Miroslav Djoćoš, Nataša Kolar, Aleksandra Mandić, Anastasija Mandić, Tatjana Buila i Svetlana Baljicki je zajedno sa profesorkom gradjanskog vaspitanja Svetlanom Gurjanov Tašin i profesorom informatike Stevanom Petrovićem uključeno u formiranje portala.

Našu školu su posetili predstavnici agencije Ovation BBDO iz Beograda, kako bi nas informisali o pravilnom pravljenju i vodjenju portala.

Prvi deo obuke nas je naucio šta su mediji, kakvi su mediji i šta znači biti dobar novinar. Zatim smo se bavili strukturom samog portala. Kroz te radionice smo se sjajno zabavili i formirali naš portal pod nazivom "Meda".

Nadamo se da će ovaj sajt postati prostor koji će spajati nas, školu i dešavanja iz okoline i tako jačati medijsku pismenost mladih.

O projektu i kampanji možete opširnije čitati https://www.facebook.com/recinam?fref=ts


Nazad

bottom of page