top of page

Šta se desi kad maturanti na jedan dan preuzmu "vlast" nad školom?

Šta se desi kad maturanti na jedan dan preuzmu "vlast" nad školom?

Kao i svake godine i ove smo proslavili još jedan Dan prosvetnih radnika ili radije rečeno, Dan maturanata. Opšte poznat događaj u našoj divnoj školi je još jednom ostavio lepe uspomene kako profesorima i ostalim zaposlenima u školi tako i učenicima. Na ovaj dan maturanti medicinske škole ,,7. april" imali su priliku da uđu u kožu svojih profesora i iskuse čari predavanja. Sem profesora zamenjeni su direktor škole, pepsi služba i po prvi put i referenti. Dakle, slobodno možemo reći da je čitava škola pala u ruke maturanata, a odgovore na pitanja kako su se proveli i koga posle ovog iskustva više razumeju i cene dalo nam je par učenika. Zaključak našeg istraživanja je da je učenicima svakako teže nego profesorima, u to su se uverili i naši maturanti u ulogama koje su uzeli.

-,,Lepo je iskustvo ali nije lako održavati autoritet ceo čas i držati pažnju đacima, ipak svakako je moćan osećaj imati stvari u svojim rukama. " -izjavila je jedna maturantkinja.

Oduševljenje učenika prve godine koji se po prvi put susreću sa ovim događajem svakako nas nije ostavilo ravnodušnim, ali ni stariji učenici nisu imali ništa manje lep utisak pa možemo reći da je uživanje i dobro raspoloženje na časovima bilo obostrano.

Lepo druženje, razumevanje između profesora i đaka kao i zanimljiva iskustva su ono što ovaj praznik čine jedinstvenim a ujedno je i prilika da se steknu vrednosti kao i poštovanje između đaka i zaposlenih u školi. Ukratko- kud ćeš bolje!

Pozdravko, voli vas vaš Meda7 !!


Nazad

bottom of page